Övningskörning

För att Du ska få en så effektiv och sparsam utbildning som möjligt råder vi dig till att berätta för oss om Dina förväntningar och mål på utbildningen. Då kan vi tillsammans tillgodose Dina önskningar på bästa möjliga sätt. 

För att din lektion skall bli så effektiv och lärorik som möjligt är det viktigt att du kommer i god tid så att du hinner byta om och förbereda dig. De kläder som vi kräver att man ska ha vid övningskörning hos oss är: Jacka, byxor, skor, Ryggplatta samt Handskar. Kläder finns även att hyra på skolan. Hjälm samt övningskörningsväst får du låna utav oss. Självklart ger lektionen mer om du även kommer utvilad och inte är stressad.

Så här går en körlektion till hos oss: (Om du vill ha det på något annat sätt meddela din lärare i god tid så gör vi allt vi kan för att försöka tillgodose dina önskemål).

  • På första lektionen hos oss kommer vi att testa vilka förkunskaper du har och planera vidare träning utifrån dina individuella behov. Vid första lektionen kommer vi ge dig en teoretisk och praktisk överblick av de moment som utbildningen innefattar samt ge dig en uppfattning om utbildningslängd och kostnader.
  • Motorcykelns grundmoment samt manöverprovet övar vi på i lugna trafikmiljöer. Efter varje lektion utvärderar och sammanfattar vi de nya kunskaperna samt planerar framåt för nästa lektion.
  • När Du hanterar MC:n på ett välkontrollerat sätt beträffande krypkörning, kurvtagning, acceleration samt bromsning (manöverprovet) är det dags att träna i trafik. Vi börjar med att se till att du kan göra en säkerhetskontroll, vidare övar vi inbromsning från högre hastigheter än förut (70-90 km/tim). Detta genomförs på en  högfartsbana. Därefter kommer vi att träna trafikkörning tills du är tillräckligt skicklig för att du skall kunna klara en uppkörning, och självklart för att vara en trygg och säker mc-förare som skall ha glädje och nytta av din utbildning.
  • En UBK är som en ”miniuppkörning” för att du skall få känna på hur en provsituation går till samt för att säkerställa att du har de kunskaper som krävs för att klara uppkörningen. Under denna lektion fastställer vi också din uppkörningstid.

 

 Vi rekommenderar att du bokar in en dubbel- eller trippellektion per tillfälle för att du ska hinna köra ordentligt.

 

 

 
 

VILLKOR 

 

 

Öppettider

Välkommen att besöka/ringa vår reception följande tider:

Mån-Tors: 13.15- 18.00 
(Lunchstängt 12.25-13.15)

 

 Fredag: 10.00 – 12.00

 Gustaf Dalénsgatan 30,  (Hisinge hus) 41705 Göteborg

Hållplats Vågmästareplatsen

Tel: 031-22 66 25


Visa större karta